Jeg fikk et spørsmål
fra en av leserne mine vedr ingredienser i
Kanebo.
Tone lurte på om
Kanebo var "trygg" å bruke, og jeg tenke like gjerne jeg kunne lage et helt innlegg om ingredienser i
Kanebo rensemelk som jeg skrev et innlegg om i går.
Jeg presiserer at jeg ikke er hverken farmasøyt, kjemiker eller hudpleier og at om du ønsker en profesjonell uttalelse bør du oppsøke en av overnevnte.
Jeg har undersøkt ingrediensene i
Kanebo Sensai Purifying cleansing Milk ut
fra en vanlig forbrukers ståsted og har kryssjekket kilder inn og ut for å prøve å gi et mest mulig nyansert og riktig bilde.
Ingredienslisten leses slik at det som står øverst er det den inneholder mest av, nederst er det den inneholder minst av.
Ingrediensliste Kanebo Sensai Purifying Cleansing Milk:
Water - Denne trenger neppe mer forklaring
Squalane - ingrediens fra ulike planter og dyr bl.a. fra olivenolje. Mykgjørende og fuktighetgivende. Ikke-irriterende
Dipropylene Glycol - vanlig løsemiddel i kosmetikk, hud og hårprodukter, er ansett som ufarlig.
Glycerin - animalsk eller vegetabilsk fett eller olje. Kategorisert som sukker alkohol og er regnet som trygt. Brukes mye i balsam, tannkrem og hudpleie
Cyclomethicone - oljebasert silikon som skal forbedre glans og silkefølelse. Kan føre til hudirritasjon. Silikon trekker ikke inn i huden, men legger seg som en hinne som forhindrer huden å puste og klogger porene.
Peg-20 Glyceryl Triisostearate - Brukes for å løse opp sminken. Skal ikke brukes på skadet hud, men er ansett som trygg i begrensede mengder i kosmetikk og mat
Peg-40 Hydrogenated Castor Oil - Vurdert som trygg i opp til 100% konsentrajon av CIR (cosmetic ingredients review expert panel)
Alcohol - kan tørre ut og virke irriterende på huden i store mengder.
Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer - Vurderes som trygg. Brukes for å beskytte huden og binder vann som gjør at huden tilføres fuktighet og føles myk. Også brukt som tykner
Fragrance - parfyme. Jeg har parfymeallergi, men reagerer ikke på mengden i denne
Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil - ekstrakt fra appelsin og regnes som både mild og trygg
Potassium Hydroxide - Base som kontrollerer PH-verdien, tiltrekker seg vannmolekyler og løses opp i vannet det aborberer. Kan føre til hudirritasjon
Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil - Regnes ikke for å være potensiell utrygg eller giftig av CIR (cosmetic ingredient review). Mykgjør huden og gir den glans.
Xanthan Gum - brukes for å binde væsken. Brukes også som tilsetning i mat og regnes som trygt. Bør ikke spises om du er hypersensitiv for Gluten.
Ethyl Glucoside - Regnes som trygg
Disodium Edta - Brukes som preserveringsmiddel i kosmetikk og regnes som trygg
Hydrolyzed Silk - Regnes som trygt og silke har fuktighetsbevarende og UV-beskyttende egenskaper.
Panax Ginseng Root Extract- Ingredienser fra Ginseng er generelt regnet som mild og trygg. legger seg som en hinne på huden som holder på fuktigheten
Phenoxyethanol - preserverende aromatisk eter alkohol, hemmer vekst av microbakterier. Klassifisert som irritant. (European Union - Classification & Labelling)
Methylparaben, Ethylparaben, Butylparaben - Preservativer. Om parabener er farlig eller ikke er svært omdiskutert, både CIR og norske helsemyndigheter klassifiserer parabener som trygt
Limonene - Sterk duft av appelsiner/sitrus med rensende effekt. Klassifisert som irritant.
Linalool - Dufttilsetning med blomsterligndende lukt. Regnes som trygg i begrensede mengder (International Fragrance Association Codes & Standards)
Mine kommentarer:
En ansiktsrens er jo noe du vasker av etterpå slik at ingen produktrester blir sittende på huden over lengre tid. Jeg tåler f.eks mer parfyme i en rens enn jeg gjør i en krem, da rensen kun er i kontakt med huden over en kort periode. Så i utgangspunktet så bør ikke renseprodukter eller andre produkter du vasker av være pri 1 når det gjelder bekymringer i forhold til ingredienser. Jeg har merket produkter man skal merke seg med rødt. Det betyr ikke at de er farlig, men at noen av dem har egenskaper som kan irritere huden.
Rensen inneholder en del silikon, dette er nok for å gi den silkeaktige og mye følelsen. Silikon er ikke farlig, men bidrar ikke med noen positive effekter. Siden rensen vaskes av bekymrer silikoninnholdet meg svært lite.
Når det gjelder ingrediensene som er klassifisert som irritanter, er dette noe man gjerne bør merke seg. Noen kan reagere, andre ikke. Avhengig av hud, sensitivitet, mengde osv. Merk at Peg-20 Glyceryl Triisostearate ikke skal brukes på skadet hud. Så er du f.eks solbrent, har forkjølelsessår, hudsykdommer eller lignende bør du unngå denne ingrediensen.
Alkohol har mange positive antibaktrielle effekter i kosmetikk, men i store mengder kan den virke uttørrende. Alkohol kommer ganske langt nede på listen her så den er kun tilsatt i moderate mengder.
Parabener er meget omdiskutert og er mildt sagt et vepsebol. Norsk mattilsyn anser dette som trygt i moderate mengder, men det frarådes å bruke på barn og unge da det lettere absorberes i kroppen.
Konklusjon:
Dette produktet inneholder ingen "versting-ingredienser", men enkelte kan føre til hudirritasjon. Jeg har personlig ingen problemer med å fortsette å bruke dette produktet etter å ha studert ingredientslisten.
Til slutt:
Det finnes utrolig mye useriøs informasjon på nettet og ubeskrivelig mange mer eller mindre hysteriske innlegg om hvor farlig ditt og datt er. Jeg har brukt lang tid på å finne kilder i hovedsak er basert på seriøse og anerkjente forskningsrapporter. Har du innspill eller kommentarer hører jeg gjerne fra deg:)
Fant en ganske bra
artikkel på kvinneguiden.
no med en nyansert
innfallsvinkel på
ingredienser i makeup.
Kilder:
European Union - Classification & Labelling
International Fragrance Association Codes & Standard
CIR - cosmetic ingredients review
Flott innlegg! Må innrømme at jeg eeegentlig tenker det samme som deg, at det ikke er like nøye med en rens som f.eks med en krem, men jeg er nok likevel blitt litt hjernevasket til å tro at det KUN er MD og Decleor som duger. Likevel, jeg hadde aldri turt å satse på en krem med bl.a silikon, og neppe heller glycerin.
SvarSlettKjekt at noen tar på seg researchjobben for oss som er litt late, og ikke helt vet hvor en skal begynne ;)
Enig med deg der Tone, silikon prøver jeg så best jeg kan å unngå i produkter som skal ligge lenge på huden:)
SvarSlettJeg sjekket nettopp ingrediensene på Kanebo Sensai-produktene selv http://www.cosmetic-ingredients.net/product.php?type=Cleanser&brand=645, og ble overrasket over at en del av de faktisk inneholder paraffinum liquidum, også kjent som mineralolje - en av "versting" ingrediensene. Jeg ble anbefalt disse produktene av "hudpleiere" som jobbet på en Parfymelle-butikk i 2008. Jeg har slitt med uren hud så lenge jeg kan huske (og jeg er 24), og disse gjorde sannelig ikke saken noe bedre. Decléor og md formulations er vel de eneste produktene som hittil har holdt urenhetene noenlunde i sjakk, og jeg er har prøvd så og si alt fra Vichy til Proactive.
SvarSlettJeg synes det er flott at det finnes slike blogger som denne som gjør oss med liten kunnskap om hudpleie litt mer opplyst om alle de dumme ingrendiensene der ute :)
Hei Catharina
SvarSlettJa det er litt av en jungel der ute og jammen ikke like enkelt for en vanlig forbruker og orientere seg.
I tillegg er det som du nevner få hudpleiere som er nøytrale rådgivere. De er ofte knyttet opp mot èn spesifikk produsent/leverandør. På samme måte som "rådgivere" i en bank slett ikke er rådgivere, men selgere:-)
Kjekt at du synes innlegget var nyttig, jeg blir alltid glad for tilbakemeldinger.
Kjekt at du har funnet produkter som fungerer for din hud, selv om det høres ut som det har vært en litt konglete vei til målet.
Ønsker deg en riktig fin påske!
Mvh
L!nn